Keuken renovatie

Keukenrenovatie

Het is voordeliger om uw keuken te laten renoveren in plaats van een gehele nieuwe keuken aan te schaffen. Met een keukenrenovatie bespaart u onnodige kosten. Daarnaast is het ook goed voor het milieu.

Keukendeurtjes vervangen/ verven

Alles uit elkaar, in elkaar, vervangen van slechte delen en hang- en sluitwerk, schilderen en afwerken. Meestal doet u die 1 keer, deuren omdraaien en dan de voorkant 2 keer (tussen de lagen door weer even licht opschuren). De randjes neemt u in elke verfbeurt mee, die hebben altijd veel te lijden dus een aantal dunne laagjes en goed laten uitharden. Daarna licht opschuren zodat de verf goed kan hechten. Gronden als het nodig is, ligt er ook aan welke kleur je deurtjes zijn en welke u nu gaat gebruiken. Je kunt ze zelf beschilderen (strepen, noppen, ruitjes etc.). Of gebruik sjablonen om figuren op de deurtjes te sjabloneren. Als je een klein budget hebt is dit te duur, maar vraag toch even een offerte aan, een mooie, duurzame en betaalbare keukenfolie, uw eigen kleurkeuze, professioneel aangebracht. Een andere optie bij een keukenrenovatie is het vervangen van de keukendeurtjes. Dit is een goede optie wanneer elk keukenkastje nog in goede staat is. Denk er wel om dat u de juiste maten gebruikt. Een bedrijf zal tussen de 100 en 200 euro rekenen voor het professioneel herspuiten van de keukendeurtjes (dan ogen ze echt weer als nieuw).

Keukenrenovatie of nieuwe keuken? Smets Keukens is uw vakspecialist.

Keuken renovatie

Keukenkastjes vernieuwen

Zijn uw keukenkastjes niet meer zo mooi? Een likje verf doet wonderen. Bij het schilderen van ruw hout zal de hout nerf vezel meer omhoog komen dan bij een grondverf, wat wil zeggen dat u tussen twee lagen in wat dient te schuren met fijn schuurpapier. De keukens die de woningbouw plaatsen hebben 1 kleur dus zal je dit ook in deze staat terug moeten brengen. Contracten uitgegeven ná 2003 hoeven een woning niet in oude staat op te leveren, als opschrift staat bij de woningbouw welke veranderingen u hebt gedaan, zijn deze veranderingen een verbetering dan mag u ze laten zitten. Het opknappen van de keukenkastjes naast het bijvoorbeeld opknappen van het keukenblad of vervangen van het keukenblad betreft een simpele ingreep met groots effect. De kosten van de keuken opknappen zijn natuurlijk erg afhankelijk van wat je doet of laat doen. Het verschil tussen een keukenrenovatie en een keuken opknappen is groot, omdat precies dat is waar het verschil in zit: een keukenrenovatie is een grootste verandering en eigenlijk meer een vervanging van de huidige keuken en een keuken opknappen doe je door middel van kleine aanpassingen. Een bedrijf zal tussen de 200 en 300 euro rekenen voor het professioneel herspuiten van de keukenkastjes.

Keukenblad vervangen

Een keukenblad bepaalt voor een groot deel toch de uitstraling van uw keuken en moet dan wel passen bij de rest van de keuken, zodat uw keuken één geheel wordt. Een blad gebruikt u toch wel voor heel veel dagelijkse dingen. U moet het eten erop klaar maken, de afwas erop kunnen zetten en nog veel meer. U kunt kiezen uit de volgende materialen: Geplastificeerd spaanplaat, hout, composiet steen, kunststof, R.V.S./ inox, graniet, glas, marmer. Een relatief goedkoop werkblad kost € 300 per strekkende meter, gemiddeld kost een werkblad € 500 per strekkende meter. Natuursteen keukenbladen geven de keuken een luxe uitstraling.

Granieten keukenblad

Wil je niet zoveel geld uitgeven maar toch kwaliteitsaanrechtblad hebben dan is een multiplex blad ook perfect beter dan van spaanplaat. Meestal is het multiplex, afgedekt met een HPL laminaat (oftewel kunststof) en kunnen daardoor tegen intensief gebruik. Een granieten aanrechtblad dat is heel goed schoon te houden maar een nadeel is dat het onwijs veel geld kost. Keukenbladen van graniet zijn er vanaf €108 m2 incl btw.

Composiet keukenblad

Composietstenen aanrechtbladen hebben wel de look van graniet maar zijn dit niet. Composiet aanrechtbladen zijn wel onderhoudsvriendelijk, verwijder wel direct de vlekken. Composiet aanrechtbladen zijn namelijk erg gevoelig voor vlekken. Een composiet blad is gemaakt van twee natuurlijke materialen die samengesmolten zijn en is erg sterk. Composiet is een van de duurdere keuken werkbladen per vierkante meter varieert de prijs een beetje tussen de €600 ,- en €700,- euro. Het kleur- pigment bepaalt de uiteindelijke kleur van een composieten keukenblad aangezien zuivere kwarts kleurloos is.

Keukenrenovatie kosten

Het kostenplaatje van de keukenrenovatie verandert ook als u ervoor kiest om inbouwapparatuur te laten plaatsen. U laat de keukenkastjes vervangen, kiest voor nieuwe keukendeurtjes en handgrepen en installeert nieuwe apparatuur. U krijgt een prijsopgave van eventuele kosten voor reparatie of renovatie: van een simpel scharnier vervangen tot een gloednieuw werkblad, van een nieuwe lade bak tot en met een complete keuken metamorfose. Laat de keukenrenovatie kosten berekenen door een vakman Zo krijgt u een reëel beeld wat uw keuken opknappen gaat kosten. Kiest u voor een hele grote, luxe keukenrenovatie in Noord-Holland dan liggen de kosten ongeveer tussen de €1.000,- tot €3.000,-. Als u wilt weten wat een renovatie van uw keuken gaat kosten, laat dan de kosten berekenen door een vakman. Dat komt omdat de kosten van een keuken renovatie volledig samenhangen met de werkzaamheden die u uitvoert, de materialen die u kiest en het tarief van de vakman.