Er zijn verschillende materialen om dekvloeren mee te maken. Anhydrietchape is hier één van. Deze dekvloer is ongeveer 50 mm dik en heeft een basis van gips. Het doel van een Anhydrietchape onderlaag is dat na het schuren de vloer vlak is en geschikt voor diverse soorten vloerbedekking.
Droogtijd
Op zich heeft Anhydrietchape een relatief korte droogtijd. Binnen vierentwintig a tweeënzeventig uur kunt u namelijk al op de vloer lopen, zonder permanente schade als scheurvorming of slijtage. Toch rekent men liever op een droogtijd van ongeveer 1 week per cm dikte, voor de ondergrond geschikt is voor de vloerbekleding die u wenst bijvoorbeeld parket, tegels, laminaat of tapijt. Aangezien een gemiddelde vloer 5 tot 7 cm dik is, kan het dus 5 tot 7 weken duren voor u er echt mee aan de slag kunt.
Eigenschappen
Een belangrijke eigenschap is dat Anhydrietchape niet goed tegen vocht kan. Om het goed te plaatsen wordt er ook aangeraden om plastic als onderlaag te gebruiken, voor u Anhydrietchape gaat plaatsen. Ook draagt het bij aan thermische isolatie, geluidsisolatie en brandveiligheid. Door dat het gerecycled materiaal is, gemaakt van de restproducten die vrij komen bij de zuivering van rookgassen uit energiecentrales die werken op kolen, is het milieuvriendelijke en ook arbeidsvriendelijk materiaal. Verder gebeurt er weinig tijdens het uithardingproces. Het materiaal wordt bijvoorbeeld niet groter en blijft goed op zijn plaats zonder dat er stortnaden of dilatatievoegen zichtbaar worden in de grote vlakheid. Verder is Anhydrietchape erg geschikt voor vloerverwarming. Het is namelijk een materiaal dat warmte goed kan geleiden. Doordat de verwarmingsbuizen voor 100% worden omhuld met behulp van Anhydrietchape en ongeveer 70mm dik is om zowel de buizen als de bedrading te bedekken. Hierdoor kunt u niet zien dat u vloerverwarming heeft, maar kunt u het wel aangenaam voelen.
Prijzen
De prijzen van Anhydrietchape variëren heel erg door verschillende factoren. Eigenlijk zijn er ook geen vaste prijzen hiervoor, waardoor het schatten nog moeilijker wordt. Een belangrijke factor is de afnemer die de prijs bepaald. Ook de ondergrond kan de prijs bepalen. Voor Anhydrietchape wordt er bijvoorbeeld aan geraden een soort plastic te gebruiken, om het vocht tegen te houden. Verder is het belangrijk waar u Anhydrietchape wilt laten plaatsen. Sommige bedrijven geven namelijk korting bij grotere oppervlaktes. Toch kunnen wij u een gemiddelde prijs aanraden van ongeveer €79,95 per m2. Benieuwd naar een exact overzicht van de prijzen? Via All-Chape vergelijkt u vrijblijvend diverse offertes voor chapewerken uit heel Vlaanderen.