achterwand boekenkast behangen

De achterwand van de boekenkast behangen

Geef uw kast een nieuwe look


Soms heeft u van die momenten dat u toe bent aan een nieuwe uitstraling van uw kamer, even een frisse blik. Dan kunt u natuurlijk voor veel geld nieuwe meubels kopen of door de kamer van een nieuw verfje te voorzien, maar het hoeft niet altijd zo groots. Door het aanbrengen van subtiele details in uw kamer kunt u de kamer een hele andere uitstraling geven. Veel mensen hebben een aantal grote meubels staan die u voor weinig geld op kan leuken. Een boekenkast bijvoorbeeld kunt u een heel andere aanblik geven door de achterwand van de kast te behangen. Dit is een goedkope oplossing en u kunt het makkelijk zelf met behulp van dit doe- het-zelf stappenplan.

Het verwijderen van de achterwand


Het verwijderen van de achterwand moet gebeuren om het behang straks mooi en strak aan te kunnen brengen. Ruim de kast eerst leeg en haal de achterwand los. In veel gevallen zit de achterwand vast met spaanplaatschroeven maar bij sommige kasten zijn nietjes gebruikt. Dat duurt wel wat langer omdat er meer nietjes gebruikt worden dan er spaanplaatschroeven nodig zijn maar ze zijn niet moeilijk te verwijderen. Leg vervolgens de plaat die nu los komt op de vloer, met de kant die u wilt bewerken naar boven, en neem de lengte- en breedtemaat op. Als de achterzijde is beschilderd dan zult u deze nog wel even voor moeten behandelen door de achterwand in een neutrale kleur te schilderen. Hierna kunt u de achterwand gaan behangen.

Behang aanbrengen


Het behang dat u heeft gekocht kunt u nu op maat gaan knippen. Het behang brengt u aan in stroken die elkaar niet overlappen maar nauw op elkaar aansluiten. Let dus goed op afmetingen van de stroken die u knipt. Behanglijm kunt u bij iedere bouwmarkt kopen en op de verpakking staat hoe u behanglijm kunt voorbereiden. Breng de lijm niet te dik aan en zorg dat u de stroken strak op de achterwand aanbrengt.

Achterwand van de kast weer monteren


Zorg ervoor dat u het behang eerst goed laat drogen. Dat kan wel even duren, behanglijm heeft een paar dagen tot een week nodig om goed te kunnen drogen. Laat dit drogen zoveel mogelijk met rust en gebruik geen apparaten om het drogen sneller te laten verlopen want dan kunnen de naden open gaan staan. Als de lijm droog is kunt u de achterwand eenvoudig monteren aan de kast met behulp van spaanplaatschroeven en voila, het lijkt alsof u een nieuwe kast heeft.

Klusjesdienst inschakelen

Wilt u deze klus liever uitbesteden? Schakel dan de klusjesdienst van Mijn Klusser in. Via de website van Mijnklusser.be komt u direct in contact met een klusjesman bij u uit de regio.