badkamerrenovatie

Uw badkamer renoveren met een klein budget

Wanneer u een huis heeft gekocht dat aan een flinke opknapbeurt toe is, dan kan dit flink in de papieren lopen. Ook wanneer u al in het bezit bent van een huis maar uw badkamer echt aan renovatie toe is, kan de portemonnee al gauw roet in het eten gooien. Voor beide gevallen kan het noodzakelijk zijn om naar alternatieve mogelijkheden te kijken. Het is namelijk goed mogelijk om uw badkamer te renoveren met een klein budget. Dit kan bestaan uit afwegingen om een bepaalde aanpassing wel of niet te doen, maar vooral ook uit een andere manier van denken over renovatie. Allbath.be heeft voor u een aantal punten op een rij gezet om een badkamerrenovatie met klein budget mogelijk te maken.

Prioriteiten stellen

De eerste stap die u zet bij het renoveren van uw badkamer met een klein budget is prioriteiten stellen. Wat maakt een badkamer aan vervanging of renovatie toe? Betreft het de gehele badkamer of zijn verschillende onderdelen ervan bij nader inzien toch prima te behouden? Het kan nogal schelen qua kosten of u alleen een wastafel of badkuip verandert en de wandtegels laat zitten, of wanneer u slechts een toilet vervangt die het aangezicht van uw badkamer een flink stuk opknapt.

Keuzes voor de toekomst

Wat u nu mooi vindt, kan over een tijd weer anders zijn. Ook hebt u mogelijk toekomstplannen als het gaat om een volgende verhuizing of gezinsuitbreiding. De afwegingen die u maakt in de renovatie van uw badkamer kunt u daarom eens goed tegen het licht van toekomstige keuzes houden. Zo voorkomt u dat een kostbare renovatie al binnen afzienbare tijd overbodig raakt doordat u verhuist, een groter gezin krijgt of om een andere reden gedwongen bent uw badkamer opnieuw te renoveren.

Eenvoudige vervanging

Sommige onderdelen van uw badkamer zijn eenvoudiger te vervangen dan andere onderdelen. Ook kunt u voor alternatieven van renovatie kiezen die goedkoper zijn dan andere vormen. Wat kan helpen bij een eenvoudige vervanging van onderdelen van uw badkamer, is het uitzoeken wat de prijs-kwaliteitverhouding is van nieuwe materialen. Een wellicht onbekend merk wastafel kan misschien net zo goed of beter zijn dan het merk dat u gewend bent. Het simpelweg vervangen van kleur of grote formaten voor kleine formaten kan al een effect van renoveren teweegbrengen.

Tegelwerk

Een groot deel van het aanzien van uw badkamer wordt bepaald door het tegelwerk. Een eenvoudige vervanging of verplaatsing van uw tegels, het schoonborstelen of anderzijds renoveren ervan, of de keuze voor een nieuwe kleur tegels kan al een enorm renoverend effect hebben op uw badkamer.

Camouflage

Wanneer renoveren te duur is, kan camouflage een geschikt alternatief bieden. Door uw badkamer met relatief goedkope materialen als hout te bewerken, of met de aanschaf van accessoires een groot deel van uw ongemak gecamoufleerd worden en uw aandacht verleggen.