wandcloset plaatsen

Een wandcloset plaatsen

Als je een nieuw toilet wilt plaatsen, kan dit meerdere redenen hebben. Je oude is stuk of in een slechte staat, hij neemt te veel ruimte in of door andere aanpassingen in je badkamer is je oude toilet niet langer geschikt. Veel mensen vervangen hun toilet echter simpelweg omdat ze een mooiere willen. In elk opzicht is het wandcloset een meer dan geschikt alternatief. En hoewel je er niet gauw over na zou denken, is het plaatsen van een wandcloset eenvoudiger dan je denkt.

Voorbereidingen

Na het uitruimen van je badkamer of toilet zorg je er eerst voor dat dbae elektriciteit afgesloten is. Spoel vervolgens je oude toilet door om te voorkomen dat hier te veel water in achterblijft. Hierna kun je je oude toilet eenvoudig verwijderen. Bepaal vervolgens de plaats waar het wandcloset moet komen te hangen en houd rekening met de hoogte en de plek van de afvoer in de muur. Daarnaast is het belangrijk dat je rekening houdt met beenruimte. Aan de voorkant van het wandcloset dien je circa 60 centimeter ruimte in te bouwen. Aan weerszijden van het wandcloset zorg je ervoor dat je circa 20 centimeter ruimte overhoudt.

Verdere opmeting

Naast de afvoer en de beenruimte moet je nog enkele zaken rekening houden als je je wandcloset gaat plaatsen. De bovenzijde van je wandcloset hangt bijvoorbeeld circa 40 centimeter boven de grond. Dit garandeert een fijne zithouding op het wandcloset. Hierbij is het zaak dat je rekening houdt met een vloer die al gelegd is. Ben je bezig om je hele toilet of badkamer te verbouwen, wacht dan eerst met het plaatsen van je wandcloset tot de vloer is gelegd of houd rekening de dikte van de vloer tijdens het opmeten. Vervolgens is het een kwestie van het opmeten van je boorplekken om het wandcloset te bevestigen. Ook maak je ruimte vrij voor de afvoer die plaatsvindt door middel van een afvoerbocht.

Aansluiting

Na alle voorbereidingen voor het ophangen van je wandcloset, kun je een aantal kleine stappen achter elkaar gaan zetten om het wandcloset werkend te maken. Zo leg je eerst een hoekstopkraan aan die bereikbaar is vanuit het reservoir. Ook begin je met het plaatsen van draadeinden. Vervolgens dek je de gehele installatie af voordat je met de ombouw begint. Zo voorkom dat je stof en andere ongewenste materialen in je installatie terechtkomen.

Ombouw aanbrengen

De laatste stap in het plaatsen van je wandcloset is het aanbrengen van de ombouw. Zo plaats je de laatste pijpen, zoals de valpijp en de afvoerbocht, en sluit je het bedieningspaneel aan om door te spoelen. Als alle aansluitingen gereed zijn, ben je klaar om het wandcloset definitief te op te hangen en te bevestigen aan de muur.

Hulp inschakelen

Heeft u hulp nodig met het plaatsen van een wandcloset? De badkamer installateurs van Badkamer Expres uit Breda staan voor u klaar.