isolatie subsidie premie 2016

Isoleren? Maak gebruik van de isolatie subsidie 2016

Isoleren heeft vele voordelen. Zo bespaart u op uw elektriciteitsrekening en helpt u direct ook het milieu. U hoeft namelijk minder te stoken en daardoor minder energie te gebruiken om uw huis goed op te warmen. Dit is dan ook precies de reden waarom sommige gemeentes subsidie geven op woningisolatie. Wat zijn de voorwaarden en hoe hoog zijn deze premies? In dit artikel gaan wij verder in op de subsidieregeling. Profiteer van de subsidieregeling indien u kiest voor vloerisolatie, spouwmuurisolatie of dakisolatie.

Voorwaarden

De voorwaarden van de subsidies die worden gegeven bij woningisolatie is afhankelijk van het soort isolatie wat u laat plaatsen. Wel zijn er voorwaarden die de meeste isolaties gelijk hebben. Zo moet u binnen 12 maanden na de werkzaamheden de subsidie aanvragen, hierbij is de einddatum op uw eindfactuur belangrijk (niet de betalingsdatum). Ook moet uw woning voor 1 januari 2006 zijn aangesloten op het elektriciteitsnet, of er moet voor 1 januari 2006 een bouwvergunning zijn aangevraagd voor uw woning. Het mag echter niet gaan om een uitbreiding of herbouw van een bestaande woning. Voor spouwmuurisolatie moet uw spouw minstens 5 centimeter zijn en volledig opgevuld met isolatiemateriaal.

Aanvraag en benodigdheden

isolatie subsidie aanvragenIsolatiesubsidie kunt u zowel online als schriftelijk aanvragen bij de netbeheerder. Een schriftelijke aanvraag moet met de hand worden ingevuld en per post opgestuurd. Bij beide aanvragen moet u kopieën (scans) van een aantal documenten toevoegen. De documenten die mee moeten worden geleverd zijn onder andere een kopie van de factuur. Op deze factuur moet vermeld staan welk merk isolatie u gebruikt, wat voor soort isolatiemateriaal u gebruikt, de lambda waarde, aantal vierkante meter. Kostprijs isolatiemateriaal, uitvoerdatum en de warmteweerstand. Verder heeft u een kopie van de STS verklaring nodig van de afnemer, een gedateerde foto van het aanbrengen van de isolatie, het bewijs van een sociaal tarief (bij beschermende klant).

Premie

Afhankelijk of u de isolatie zelf aanbrengt of door een aannemer laat aanbrengen zijn er verschillende premies die u kunt verwachten. Bij dakisolatie is de premie van Rd-waarde 3,5 m²K/W bijvoorbeeld bij een aannemer €6 euro per m2, terwijl het €3 euro is als u het zelf plaatst. Bij Rd-waarde 4 m²K/W €7 euro per m2 als u een aannemer om hulp vraagt en €3,50 als u het zelf plaatst. Wel heeft vrijwel elke Vlaamse gemeente-en provinciebestuur zijn eigen premies. Dit komt doordat er verschillende voorwaarden kunnen zijn. Laat u daarom eerst goed informeren.

Belasting vermindering bij dakisolatie

Sinds 2015 kunt u in aanmerking komen voor belastingvermindering op uw dakisolatie. Deze vermindering zal ongeveer 30% van de totale uitgave zijn en geld enkel op woningen die al 5 jaar gebruik maken van dakisolatie. Tevens moet de isolatie zijn uitgevoerd door een erkende aannemer en dus niet door uzelf. Het maximale bedrag dat wordt teruggegeven is ongeveer €3040 euro. Een belangrijke voorwaarde is wel dat uw dakisolatie minstens een Rd-waarde heeft van 2,5 m2K/W.

Een offerte aanvragen

Wilt u gebruik maken van de subsidie op isolatie? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan bij WT-Isolatie. Uw offerteaanvraag is kosteloos en binnen 24 uur ontvangt u meerdere reacties. WT-Isolatie heeft meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van isoleren en hanteert scherpe tarieven.