isolatieglas

Hogere verkoopwaarde woning met isolatieglas

Door het aantrekken van de woningmarkt, is er de laatste jaren weer een opgaande trend te zien in de waarde van woningen. Nu zijn er tal van factoren van invloed op de woningmarkt en een eventuele stijging van de verkoopwaarde van woningen, maar één daarvan lijkt dit keer toch zeker van extra grote invloed te zijn geweest. Onze overheid zet zich door de jaren heen steeds meer in op energiezuinig wonen en beloont dit dan ook. Dit kan in de vorm van bepaalde kortingen, maar ook in de vorm van verschillende subsidies.

Subsidie voor isolatieglas

Een van de meest toegankelijke en daarmee populaire manier om wonen energiezuinig te maken, is het plaatsen van isolatieglas. Hoe sterker het glas in je ramen geïsoleerd is, hoe beter de warmte in huis blijft. En hoe beter de warmte in huis blijft, hoe minder je hoeft te stoken. Hierdoor neemt je gasverbruik af, wat een kleinere uitstoot van onder meer koolstofdioxide oplevert. Dit is beter voor het milieu en dat ziet de overheid graag. Er zijn in de loop der jaren dan ook verschillende subsidies beschikbaar gesteld om isolatieglas aan te laten brengen in je woning.

Waardestijging

Door het gebruik maken van overheidssubsidie, wordt het relatief goedkoop om dubbelglas te laten plaatsen in huis. Soms krijg je wel 20% van de gemaakte kosten terug. Ook wordt er relatief weinig btw gerekend op de arbeidskosten. Per huis kun je je voordeel op maat laten berekenen. Tegelijkertijd stijgt de waarde van je huis door het aanbrengen van dit isolatieglas aanzienlijk. Bovendien worden energiezuinige woningen als aantrekkelijk ervaren op de woningmarkt. Investeren in isolatieglas voor je woning met overheidssubsidie levert al met al een relatief voordelige investering op in de waarde van je woning.

Keuze voor isolatieglas

Verschillende keuzes voor isolatieglas leveren verschillende voordelen op als het gaat om subsidies. Zo stimuleert de overheid bijvoorbeeld de keuze voor driedubbel glas. Dit is een verbeterde vorm van onder meer dubbelglas en HR++. Hierbij kan ook een vernieuwing van je kozijnen mee gepaard gaan. Mogelijk zijn je kozijnen nog van voldoende kwaliteit, maar kozijnen die speciaal geschikt zijn voor driedubbel glas besparen je veel toekomstig onderhoud en daarmee extra kosten. Ook wordt het plaatsen van ventilatieroosters gestimuleerd, voor een betere ventilering van onder meer keuken en badkamer.

Nog meer voordeel

Door het aanbrengen van isolatieglas blijft warmte beter in huis en neemt je gasverbruik af. Maar dat is niet het enige voordeel. Op koude dagen zit je ook dichtbij je raam comfortabel warm. Condens aan de binnenkant van je ramen neemt bovendien af en de demping van lawaai van buiten wordt een stuk minder. Meer dan genoeg factoren om de verkoopwaarde van je huis ten goede te komen.

Bron: Lunzen.nl – uw glaszetter uit Breda